Julen nærmer seg med stormskritt, og for dere som kjenner meg så vet dere at jeg alltid har sagt at "jeg baker med lommeboka, for da vet jeg at det ikke blir brent".
Vel, undrenes tid er ennå ikke forbi, i dag har jeg bakt goro, og de ble faktisk veldig gode om jeg må få si det selv.
Vel, undrenes tid er ennå ikke forbi, i dag har jeg bakt goro, og de ble faktisk veldig gode om jeg må få si det selv.
Det ble "litt såre fingertupper" når sitronskallet skulle rives, men ingen ble alvorlig såret
Når man i utgangspunktet ikke er noen baker så er det viktig å følge oppskriften nøye - noe jeg i grunnen ikke er så veldig flink til, men denne gangen gikk det rimelig greit.
Jeg fant en oppskrift hvor jeg kunne ha røren direkte i jernet, uten å kjevle ut, noe som passet meg perfekt, men si meg, ser ikke den porsjonen litt liten ut da?
Vel, porsjonen ble doblet, og det var da jeg så at i utgangspunktet så skulle en porsjon holde til 60 kaker, så vel, jeg har nok Goro i alle fall
Her er oppskriften på ca. 60 kaker (som jeg da altså doblet)
170 gr smør
170 gr sukker
3 egg
2 dl fløte
150 gr hvetemel
150 gr potetmel
2 ts kardemomme
revet skall fra 1 sitron
1 ss konjakk
De to siste ingrediensene kan sløyfes står det i oppskriften, men hvorfor sløyfe de beste tingene? Her går vi for "all in".
Fremgangsmåte:
Pisk egg og sukker til eggedosis
Smelt smøret og avkjøl det noe, og bland det så inn i eggedosisen.
Pisk kremfløten til den blir stivpisket og rør forsiktig inn revet sitronskall.
Vend kremfløten inn i røren og ha i litt konjakk.
Sikt inn potetmel, hvetemel og kardemomme og bland røra forsiktig sammen.
La røra stå og hvile en times tid.
Varm opp gorojernet på middels styrke og legg en liten spiseskje med røre i hvert kammer (mitt goro-jern har 3 kammer)
Røra vil flyte sammen så når kakene er ferdig stekt, løft de over på en rist og klipp de fra hverandre og renskjær kantene. Gjør dette med en gang mens kakene fortsatt er myke, venter du til etter du har hatt ny røre i jernet så har kakene allerede begynt å stivne og de har lett for å gå i stykker når du skjærer i dem. Jeg brukte en saks, det gjorde jobben enklere enn med en kniv vil jeg mene.
Røra vil flyte sammen så når kakene er ferdig stekt, løft de over på en rist og klipp de fra hverandre og renskjær kantene. Gjør dette med en gang mens kakene fortsatt er myke, venter du til etter du har hatt ny røre i jernet så har kakene allerede begynt å stivne og de har lett for å gå i stykker når du skjærer i dem. Jeg brukte en saks, det gjorde jobben enklere enn med en kniv vil jeg mene.
Det ble en del avskjær, så jeg hadde nok fått flere kaker om jeg hadde hatt på bitte litt mindre røre på hver skje
Men, 108 kaker totalt var vel ikke så verst.
Nå skal et par av dem nytes sammen med en kopp kaffe... og resten av konjakken ;-)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar